Ένα blog που δημιουργήθηκε με αγάπη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι μόνο...
Μου αρέσει να δημιουργώ, να αλληλεπιδρώ και να μοιράζομαι με συναδέλφους παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Ειδικό σχολείο και το Τμήμα Ένταξης!
Ελπίζω να το αγαπήσετε και να βοηθήσει συναδέλφους στη δουλειά τους!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
Έφη Μπάρλου

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Περιγραφή κτιρίου

Γεια σας φίλοι μου!🌸
 Η παραγωγή γραπτού λόγου συνήθως δυσκολεύει τους μικρούς μαθητές οι οποίοι δεν μπορούν να εκφράσουν εύκολα στο χαρτί αυτά που σκέφτονται. 
Προϋπόθεση είναι να μπορούν να σχηματίσουν μια απλή πρόταση στη  μορφή Υ-Ρ (Το παιδί παίζει) ή Υ-Ρ-Α (Η μητέρα μαγειρεύει το φαγητό). Βοηθάμε και μαθαίνουμε τα παιδιά να μεγαλώνουν και να επεκτείνουν τις προτάσεις τους με διάφορους προσδιορισμούς, συνδέσμους και επίθετα. Φυσικά, για να μπορέσουν να περιγράψουν ένα κτίριο (σπίτι, σχολείο, εκκλησία, κλπ) θα πρέπει να έχουν ένα σχεδιάγραμμα με τις παραγράφους που θα πρέπει να γράψουν στη σωστή σειρά. 
Έχω ετοιμάσει μία καρτέλα με σχεδιάγραμμα για περιγραφή κτιρίων η οποία πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να οργανώσουν τις σκέψεις τους και να γράψουν με λογική σειρά τις παραγράφους.
Πλαστικοποιήστε και δώστε στους μαθητές το σχεδιάγραμμα αυτό καθώς και την επόμενη καρτέλα που ετοίμασα με χρήσιμα επίθετα για περιγραφές κτιρίων. 
Ενθαρρύνετε τους μικρούς μαθητές να εκφραστούν προφορικά και γραπτά, διαβάστε τους πολλές ιστορίες και παραμύθια για να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο και να μάθουν να εκφράζονται σωστά, φτιάξτε μια γωνιά παραμυθιού στην τάξη, παίξτε παιχνίδια φαντασίας  και μάθετέ τους να έχουν υπομονή και επιμονή....
Έφη Μπάρλου

 ...................................................................................................................................................................

 .........................................................................................................
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου