Ένα blog που δημιουργήθηκε με αγάπη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι μόνο...
Μου αρέσει να δημιουργώ, να αλληλεπιδρώ και να μοιράζομαι με συναδέλφους παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Ειδικό σχολείο και το Τμήμα Ένταξης!
Ελπίζω να το αγαπήσετε και να βοηθήσει συναδέλφους στη δουλειά τους!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
Έφη Μπάρλου

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

"Ψάχνοντας για.... το χοντρό μπιζέλι"

Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στο πλαίσιο του "Προγράμματος της Υγιεινής Διατροφής "και αρχίσαμε "τον χορό των μπιζελιών" νηστικοί, αν και η παροιμία λέει πως "νηστικό αρκούδι δεν χορεύει..."Αφού ακούσαμε και χορέψαμε το τραγουδάκι με "το χοντρό μπιζέλι", πήγαμε την Τετάρτη το πρωί στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς του σχολείου μας για να αναγνωρίσουμε φρούτα και λαχανικά που μαθαίνουμε και να αγοράσουμε χοντρά λαχταριστά μπιζελάκια!!!!
Η εμπειρία της λαϊκής αγοράς ήταν για κάποια παιδιά πρωτόγνωρη!
Δεν παρατηρούσαν τους πάγκους, δεν είχαν απορίες, δεν κοίταζαν τα λαχανικά....Τα σταμάταγα για να τα παρατηρήσουμε, για να τα αγγίξουμε!!
 
Αφού αγοράσαμε τα λαχανικά που χρειαζόμαστε, πήγαμε και στο super-market της γειτονιάς για να γνωρίσουμε τις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές!!
 


Στη συνέχεια, επιστρέψαμε και "αποζημίωσα" τα παιδιά για τον κόπο τους αφήνοντάς τα να παίξουν και να γελάσουν στα παιχνίδια που προμηθεύτηκε πρόσφατα το σχολείο μας!


 Την επόμενη ημέρα  στην κουζίνα του σχολείου καθαρίσαμε τον αρακά, τον βάλαμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά, εξήγησα στα παιδιά ποιο "μάτι" ανάβουμε στην ηλεκτρική κουζίνα και τι πρέπει να προσέχουμε στο μαγείρεμα για να μην καούμε και αφού "σπάσαμε την μύτη" στους υπόλοιπους συναδέλφους,  στρώσαμε το τραπέζι και φάγαμε υγιεινά χοντρά πεντανόστιμα μπιζελάκια!!!
 Έφαγαν όλα τα παιδιά του τμήματος, ακόμα και το πιο "δύσκολο"!!! Αφού φάγαμε σαν καλά παιδιά μαζέψαμε το τραπέζι, το καθαρίσαμε και πλύναμε τα πιάτα!!! 
Σας ανοίξαμε την όρεξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου