Ένα blog που δημιουργήθηκε με αγάπη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι μόνο...
Μου αρέσει να δημιουργώ, να αλληλεπιδρώ και να μοιράζομαι με συναδέλφους παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Ειδικό σχολείο και το Τμήμα Ένταξης!
Ελπίζω να το αγαπήσετε και να βοηθήσει συναδέλφους στη δουλειά τους!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
Έφη Μπάρλου

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Κάρτες με εικόνες για την ανάπτυξη του προφορικού λόγου!

Γεια σας φίλοι μου!🌺
Όσοι είμαστε στο χώρο της εκπαίδευσης παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο στην άρθρωση καθώς και στη σωστή σύνταξη και ικανοποιητική ανάπτυξη ενός θέματος στον προφορικό λόγο. 
Τι φταίει; 
Πολλές είναι οι αιτίες, αλλά δεν θα αναπτύξουμε, ούτε θα αναλύσουμε τώρα αυτό το θέμα. 
Μας νοιάζει ιδιαίτερα να βοηθήσουμε τα παιδιά στη δημιουργία και σωστή σύνταξη μιας πρότασης και στο να μπορούν να  αναπτύξουν ικανοποιητικά μια παραγράφο με σαφή και ακριβή έκφραση.
Θα πρέπει να έχουν αναπτύξει ένα ικανοποιητικό για την ηλικία τους λεξιλόγιο, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα πρόσωπα και τους χρόνους των ρημάτων, να χρησιμοποιούν το σωστό αριθμό (Ενικός-Πληθυντικός), να χρησιμοποιούν αντωνυμίες, επίθετα και επιρρήματα και να μπορούν να συνδέουν λέξεις και προτάσεις με συνδέσμους.
Έχω συγκεντρώσει κάποιες εικόνες που μπορείτε να δώσετε στους μαθητές σας για προβληματισμό και συζήτηση. Εκτυπώστε και δώστε όσες σας αρέσουν ή δείτε τις καλύτερα από τον υπολογιστή για να φαίνονται οι εικόνες με τα χρώματά τους!
 Έφη Μπάρλου

Στις πέντε πρώτες εικόνες τα παιδιά εξασκούνται στο διάλογο.

 Οι επόμενες κάρτες είναι εικόνες από την καθημερινή ζωή των παιδιών:
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου