Ένα blog που δημιουργήθηκε με αγάπη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι μόνο...
Μου αρέσει να δημιουργώ, να αλληλεπιδρώ και να μοιράζομαι με συναδέλφους παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Ειδικό σχολείο και το Τμήμα Ένταξης!
Ελπίζω να το αγαπήσετε και να βοηθήσει συναδέλφους στη δουλειά τους!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
Έφη Μπάρλου

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Παραμύθια με εικόνες για παραγωγή προφορικού λόγου

Γεια σας φίλοι μου!😊
 Όσοι είμαστε στο χώρο της εκπαίδευσης παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο στην άρθρωση καθώς και στη σωστή σύνταξη και ικανοποιητική ανάπτυξη ενός θέματος στον προφορικό λόγο.  Τι φταίει;  Πολλές είναι οι αιτίες, αλλά δεν θα αναπτύξουμε, ούτε θα αναλύσουμε τώρα αυτό το θέμα.  Μας νοιάζει ιδιαίτερα να βοηθήσουμε τα παιδιά στη δημιουργία και σωστή σύνταξη μιας πρότασης και στο να μπορούν να  αναπτύξουν ικανοποιητικά μια παραγράφο με σαφή και ακριβή έκφραση. Θα πρέπει να έχουν αναπτύξει ένα ικανοποιητικό για την ηλικία τους λεξιλόγιο, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά τα πρόσωπα και τους χρόνους των ρημάτων, να χρησιμοποιούν το σωστό αριθμό (Ενικός-Πληθυντικός), να χρησιμοποιούν αντωνυμίες, επίθετα και επιρρήματα και να μπορούν να συνδέουν λέξεις και προτάσεις με συνδέσμους. Έχω συγκεντρώσει κάποιες εικόνες από γνωστά παραμύθια τις οποίες μπορείτε να δώσετε στους μαθητές σας προκειμένου να τις βάλουν στη σωστή χρονική σειρά και να διηγηθούν τα παραμύθια με αρχή-μέση και τέλος.  Εκτυπώστε και δώστε τις κάρτες ή δείτε τις καλύτερα από τον υπολογιστή για να φαίνονται καλύτερα οι εικόνες με τα χρώματά τους!
Τα παραμύθια με τις εικόνες είναι: Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι, Η Χρυσομαλλούσα, Ο Τζίτζικας και ο μέρμηγκας και Τα τρία γουρουνάκια. (Οι εικόνες είναι μπερδεμένες, θα πρέπει να τις βάλετε σε σειρά).
Για περισσότερο υλικό ανατρέξτε στις ετικέτες του blog μου: Προφορικός λόγος
 Έφη Μπάρλου
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου