Ένα blog που δημιουργήθηκε με αγάπη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι μόνο...
Μου αρέσει να δημιουργώ, να αλληλεπιδρώ και να μοιράζομαι με συναδέλφους παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Ειδικό σχολείο και το Τμήμα Ένταξης!
Ελπίζω να το αγαπήσετε και να βοηθήσει συναδέλφους στη δουλειά τους!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
Έφη Μπάρλου

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Μαθαίνουμε για τον Τρωικό πόλεμο!

 

Γεια σας φίλοι μου!

Τις προηγούμενες ημέρες ασχοληθήκαμε με τους μαθητές μου στο μάθημα της Μυθολογίας με τον Τρωικό πόλεμο! Προσπαθήσαμε να κάνουμε βιωματικό και διαθεματικό το μάθημα για να έχει ενδιαφέρον και να είναι κατανοητό και ελκυστικό! Νομίζω πως τα καταφέραμε!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Στην τελική αξιολόγηση που έκανα, διαπίστωσα πως είχαν εμπεδώσει τη νέα γνώση, μπορούσαν να θυμούνται και να ανακαλούν ονόματα και σημαντικά γεγονότα, μπορούσαν να διαβάζουν με ευχέρεια, να απαντούν προφορικά και γραπτά σε ερωτήσεις κατανόησης, να αφηγούνται, να δείχνουν στον χάρτη ιστορικά μέρη τα οποία είχαν σχέση με τον Τρωικό πόλεμο, να συνεργάζονται και να παίζουν μαζί, να σκέφτονται και να κάνουν διαλόγους κλπ.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από μερικές δραστηριότητες που κάναμε!

Προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε τον Δούρειο Ίππο! Χρησιμοποιήσαμε χαρτόνια και ρολά από χαρτί υγείας! 

Βρήκαμε παλιά playmobil που είχαμε στην τάξη μας και φτιάξαμε το κάστρο της Τροίας. Βάλαμε στρατιώτες. Φτιάξαμε το μικρό νησί Τένεδο που βρίσκεται απέναντι από την Τροία, πίσω από το οποίο κρύφτηκαν τα καράβια των Ελλήνων για να πιστέψουν οι Τρώες πως έφυγαν. Βρήκαμε μία κούκλα με ξανθά μαλλιά και την βάλαμε στο κάστρο της Τροίας να "κάνει" την Ωραία Ελένη, κλπ...






































.............................................................
Έφη Μπάρλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου