Ένα blog που δημιουργήθηκε με αγάπη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι μόνο...
Μου αρέσει να δημιουργώ, να αλληλεπιδρώ και να μοιράζομαι με συναδέλφους παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Ειδικό σχολείο και το Τμήμα Ένταξης!
Ελπίζω να το αγαπήσετε και να βοηθήσει συναδέλφους στη δουλειά τους!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
Έφη Μπάρλου

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πώς να βάψουμε με διαφορετικές τεχνικές τα πασχαλινά αυγά!!!


Φέτος το Πάσχα ήθελα να βάψω τα αυγά με τα παιδιά μου στο σπίτι με διαφορετικό τρόπο από το συνηθισμένο... 
Λίγο πιο παιχνιδιάρικο, λίγο πιο χαρούμενο και ίσως πιο υγιεινό!!!
Έψαξα λοιπόν και βρήκα διάφορους τρόπους από ξένα sites και σας τα παρουσιάζω!!!
  • Η πρώτη τεχνική είναι με πολύχρωμη χαρτοπετσέτα!! Αγοράστε χαρτοπετσέτες με όμορφα σχέδια, κόψτε την στα τέσσερα, τυλίξτε το βραστό αυγό και αλείψτε με ασπράδι! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!! Όσο πιο όμορφο το σχέδιο της χαρτοπετσέτας, τόσο πιο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα!!! Τα παιδιά μου το διασκέδασαν!!!                 Κάντε το κι εσείς με τα δικά σας παιδιά!!! 








     

    •  Η δεύτερη τεχνική είναι με μαρκαδόρους, γκλίτερ, κομμάτια από δαντέλα, λαστιχάκια τυλιγμένα γύρω από το αυγό, φτερά και πούπουλα, στένσιλ και ό,τι άλλο σκεφτεί ο καθένας μας!!! Φαντασία να υπάρχει, χρόνος και όρεξη!!!










    Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον υπερσύνδεσμο:
    http://blogs.sch.gr/ekontopoul/2015/04/06/
    http://blogs.sch.gr/ekontopoul/2015/04/06/%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AC/
  •   Η τρίτη τεχνική που δοκίμασα με τα παιδιά μου είναι το πιτσιλωτό!! Είναι πολύ διασκεδαστική είναι η εξής: Αφού βράσετε τα αυγά σας (τα αυγά τα βράζουμε με λίγο ξίδι και αλάτι για να μην σπάσουν) και τα καθαρίσετε, βάζετε σε πλαστικό κυπελάκι 2 κουταλιές ρύζι περίπου. Ρίχνετε λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής που είναι ακίνδυνο, κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε για να βαφτεί καλά το ρύζι! Εδώ μπορείτε να αναμίξετε χρώματα! (Προσοχή όμως, εμένα μου βγήκαν και δύο αυγά καφέ!!!)        Στη συνέχεια, βάζετε μέσα στο κύπελο το αυγό και το κουνάτε. Το χρώμα είναι ακίνδυνο και βάφει μόνο το κέλυφος του αυγού,  δεν το διαπερνά!                                                                                   Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο.....                                              










      





     
     





    Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!
    Καλό Πάσχα σε όλους!!!

1 σχόλιο: