Ένα blog που δημιουργήθηκε με αγάπη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και όχι μόνο...
Μου αρέσει να δημιουργώ, να αλληλεπιδρώ και να μοιράζομαι με συναδέλφους παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό για το Ειδικό σχολείο και το Τμήμα Ένταξης!
Ελπίζω να το αγαπήσετε και να βοηθήσει συναδέλφους στη δουλειά τους!!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!!
Έφη Μπάρλου

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Δίψηφα σύμφωνα "γκ-γγ" - Φύλλα εργασίας

 Γεια σας φίλοι μου!!
Σας ετοίμασα υλικό με διάφορες ιδέες για τη διδασκαλία των δίψηφων συμφώνων: γκ-γγ ολοκληρώνοντας έτσι την ενότητα  με τα δίψηφα σύμφωνα.
Συνήθως τα παιδιά δυσκολεύονται να αποφασίσουν και να ανασύρουν από τη μνήμη τους το σωστό δίψηφο για τη γραφή μιας λέξης. Η συχνή επανάληψη και η ανάγνωση ομάδων λέξεων θα βοηθήσει αρκετά. Επίσης, θα πρέπει να ειπωθεί στους μαθητές ότι οι περισσότερες λεξούλες γράφονται με -γκ- και όχι με -γγ-
Οι λέξεις που αρχίζουν με γκ γράφονται πάντα με γκ και όχι με γγ (γκρι, γκαρίζω).
Σε περίπτωση σύνθετης λέξης στην οποία το πρώτο συνθετικό τελειώνει σε -ν- και το δεύτερο αρχίζει από -γ- η λέξη γράφεται με -γγ- (συγγραφέας, συγγνώμη). Το γκρ γράφεται με γκ και όχι με γγ (πάγκρεας).  
Αυτοί είναι κάποιοι "απλοί κανόνες" για να μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο τους μαθητές μας. Ο κάθε εκπαιδευτικός προσαρμόζει ανάλογα και ανακαλύπτει τους δικούς του "κανόνες" και τρόπους που θα διδάξει καλύτερα τους μαθητές του!!!

Το λουλούδι του "γκ"

Μαργαρίτες με συλλαβές σε "γκ" για γρήγορη ανάγνωση

Το λουλούδι του "γγ"

Μαργαρίτες με συλλαβές σε "γγ" για γρήγορη ανάγνωση

Φύλλα εργασίας με τα δίψηφα σύμφωνα"γκ-γγ"








 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου